Üniversitemiz Akademik Danışma Kurulu Üyesi ve Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Sezgin Bakırdere, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Sezin Bodur ve Arş...
BÖLÜM STAJI
Alanya Üniversitesi Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Bölümü öğrencileri, öğrenimleri boyunca edindikleri teorik bilgi ve laboratuvar deneyimlerini pekiştirmek amacıyla zorunlu staj yapmaktadır.
Staj süreci, öğrencilerin Gıda Üretim Tesisleri, Gıda Analiz Laboratuvarları, Kalite Kontrol Merkezleri ve ilgili araştırma kurumlarında uygulamalı deneyim kazanmalarını hedefler. Bu süreçte öğrenciler, gıda ürünlerinin üretim aşamalarını yerinde gözlemleyerek, kalite kontrol yöntemleri, analiz teknikleri, mikrobiyolojik ve kimyasal incelemeler, proses yönetimi ve gıda güvenliği uygulamalarına aktif olarak katılırlar.
Böylece, mezuniyet sonrasında iş yaşamına hazır, donanımlı ve sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikli teknik elemanlar olarak yetişirler.
Staj süreci, öğrencilerin Gıda Üretim Tesisleri, Gıda Analiz Laboratuvarları, Kalite Kontrol Merkezleri ve ilgili araştırma kurumlarında uygulamalı deneyim kazanmalarını hedefler. Bu süreçte öğrenciler, gıda ürünlerinin üretim aşamalarını yerinde gözlemleyerek, kalite kontrol yöntemleri, analiz teknikleri, mikrobiyolojik ve kimyasal incelemeler, proses yönetimi ve gıda güvenliği uygulamalarına aktif olarak katılırlar.
Böylece, mezuniyet sonrasında iş yaşamına hazır, donanımlı ve sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikli teknik elemanlar olarak yetişirler.
Bu Sayfayı Paylaş:
Etkinlik girişi yapılmamıştır.
Tümünü GörSite Haritası
- HAKKIMIZDA
- ADAY ÖĞRENCİ
- ULUSLARARASI İLİŞKİLER
- AKADEMİK
- MERKEZLER
- INTERNATIONAL WEEK
🍪 Çerez Politikası
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için amaçlarla sınırlı ve gizliliğe uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylı bilgi için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.