Üniversitemiz Akademik Danışma Kurulu Üyesi ve Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Sezgin Bakırdere, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Sezin Bodur ve Arş...
Bölüm Hakkında
Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Bölümü, gıda üretiminde kalite standartlarının sağlanması ve güvenliğinin denetlenmesi amacıyla eğitim veren bir ön lisans programıdır. Bölümde, gıdaların mikrobiyolojik ve kimyasal analizlerinin yapılması, numune alma teknikleri, laboratuvar uygulamaları ve gıda güvenliği süreçleri üzerine kapsamlı eğitim verilmektedir.
Program mezunları, gıda sektöründe üretimden tüketime kadar olan aşamalarda kalite kontrol, analiz ve hijyen yönetimi alanlarında görev alabilmektedir. Ayrıca, gıda güvenliği konusunda bilinçlendirme ve eğitim faaliyetlerinde bulunabilirler.
Bölüm, öğrencilere analitik düşünme, dikkat ve titizlik gibi mesleki beceriler kazandırmayı hedeflerken; kimya ve biyoloji bilgilerini uygulamalı olarak kullanabilecekleri bir eğitim ortamı sunmaktadır. Gıda sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli teknik personeli yetiştiren bölümümüz, hem kamu hem özel sektörde geniş iş imkânları sağlamaktadır.
Etkinlik girişi yapılmamıştır.
Tümünü GörSite Haritası
- HAKKIMIZDA
- ADAY ÖĞRENCİ
- ULUSLARARASI İLİŞKİLER
- AKADEMİK
- MERKEZLER
- INTERNATIONAL WEEK
🍪 Çerez Politikası
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için amaçlarla sınırlı ve gizliliğe uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylı bilgi için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.